lunes, 30 de abril de 2012

Presentació del tema

Comencem aquesta setmana amb un tema molt útil en la societat en la qual vivim i que interessa moltísim en el que respecta a l'educació dels xiquets, és tracta de l'anglés. 
Una educació bilingüe des de ben promte en el xiquets, pot ser una garantia de futur, a més dels nombrosos beneficis que els aporta intel·lectualment. A la nostra comunitat podem presumir de tenir a les escoles programes que fomenten el multilingüísme, ja que a més d'utilitzar la llengua oficial de l'estat (Castellà) i una llengua estrangera com l'anglés, tenim la llengua cooficial (Valencià). Per aquestos motius m'agradaria aquesta setmana fer menció a l'anglés, veurem els avantatges d'aprendre'l, activitats per a fomentar el seu ús i molts recursos que poden ser d'utilitat. 

Comencem!

viernes, 27 de abril de 2012

Graella de llibres per a Ed. Primària

Graella llibres EP

He elaborat aquesta graella com a recurs per a conèixer llibres per a l'etapa d'Educació Primària. Trobe que és interessant tant per a pares com per a docents. Per descomptat la graella és ampliable, si coneixeu qualsevol llibre que puga ser inclòs només heu de dir-ho i l'afegiré. 

Recursos a la xarxa

A continuació vos deixe un llistat d'enllaços per a gaudir de contes i activitats relacionades. A la xarxa podem trobar infinitat de recursos d'aquest tipus, si coneixeu altres llocs interessants compartiu-los per a que tothom puguem coneixer i fer més gran el nostre repertori de recursos. Espere vos resultes divertides i interessants les meues propostes.

-Els contes de Tom i Laia: Lectura i audició de contes. Exercicis de comprensió.
- Au, llegim!: 11 guies de lectura de llibres. Exercicis per a abans i després de llegir. 
-Contes SPC: Lectura i audició de contes. Exercicis de comprensió.
-Petites històries: Crea els teus relats. Escriu, explica, grava, guarda i imprimeix la teua història. 
-Contes bojos: Crea el teu conte. 

miércoles, 25 de abril de 2012

Educació en valors a traves de la literatura

Dins de la literatura infantil, m'agradaria centrar-me en la seua educació en valors,  pense que és de gran importància i per això vos presente aquest document on trobem informació i llistes de llibres que classifique per valors i per cicles d'Educació Primària, i finalment fitxes de lectura amb propostes didàctiques. 


L’escola ha de ser un punt de trobada entre alumnes d’orígens socials, familiars i culturals diversos; és a dir, que siga un espai compartit de socialització, en el que es conega als altres i s’aprenga d’ells. Aquesta institució és necessària per a la construcció de valors. 

Una de les pràctiques més enriquidores és la lectura. Esta ens posa en contacte amb altres sentiments, altres experiències i altres vies. Ens ajuda a distanciar-nos de nosaltres mateixos, a viatjar per el temps i per l’espai, a conèixer noves cultures i noves realitats, a ser d’alguna forma, més humans. 

És necessari que els professors llisquen cada vegada més. Per a això fa falta que la formació inicial dels futurs docents incorpore entre els seus objectius l’educació en la lectura.

Com comprovarem al llarg d'aquesta setmana hi ha un fum de llibres que podem trobar, que tracten d’educar en valors als seus lectors. Els valors que transmeten els llibres canvien segons la època en la qual visquem, abans s’inculcava molt la religiositat i actualment donem més prioritat a altre tipus de valors com la igualtat de gèneres. Les editorials i els autors pretenen que des de ben menuts els xiquets es formen la seua opinió crítica i que siguen educats de la millor forma possible. 


Penseu que actualment és treballa suficientment aquest tema a les escoles?

martes, 24 de abril de 2012

Sons de diferents instruments musicals



He creat aquest vídeo com a una eïna per a utilitzar a l'aula de música, per a escoltar el so de diferents instruments musicals, a més pot ser una activitat per nombrar els instruments ja que apareix la imatge i el so però no el nom. M'agradaria conèixer la vostra opinió, creeu que és una bona forma per a que els alumnes aprenguen?

Informació sobre la literatura infantil

La literatura infantil, contes
Vos presente aquest power point on trobem informació sobre la literatura infantil, que és el conte i com s'adquireix la competència literària.  

-Què ampliarieu d'aquest power point? 


Webquest San Jordi

Aprofitant que aquesta setmana celebrem el dia de Sant Jordi, dia en el qual és celebra el dia del llibre, vos deixe l'enllaç a la imatge de baix a una webquest dirigida als alumnes per a que coneguen amb una mica més de profunditat la llegenda i investiguen paral·lelismes amb altres contes i llegendes d'altes llocs i cultures. 
Tal com està formulada la webquest és per a treballar-la a les aules d'educació primària, per tant va dirigida a docents. És una activitat molt enriquidora per als xiquets i divertida. Vos recomane que la utilitzeu a les vostres aules i ens comenteu l'experiència. 

Presentació del tema

Hola:

Esta setmana la dediquem al món màgic de la literatura infantil, els contes, llegendes, etc. Una cosa que ens agrada tant a xiquets com a adults i que es treballa tant a l'escola com a casa.  La  literatura infantil estimula la fantasia i la imaginació dels més menuts, a més a més els apropen a la lectura. Veurem la importància de treballar aquest tema, els beneficis que produeixen en els xiquets i vos deixaré al vostre abast una completa guia de contes. 
Comencem!

viernes, 20 de abril de 2012

Recursos educatius de la GVA

"Mestre a Casa" és un projecte que a dut endavant la Generalitat Valenciana on estudiants, pares/mares i professors col·laboren en projectes comuns i tenen la possibilitat d'accedir a un fum de recursos educatius. Jo he fet una recerca d'activitats per a treballar música als diferents cicles.  Aci vos deixe els enllaços per a que vegeu les activitats d'aquesta matèria: 
1r Cicle:
-El circo de los instrumentos
-Esquemas rítmicos
-Sonidos graves y agudos
-Tempo de allegro, andante y lento
2n Cicle:
-Flauta viajera
-Menja notes
3r Cicle:
-El fonògraf i Thomas Alva Edison
-Els discs i els compact disc
-La música com objecte de consum
-Els instruments dels cinc continents
-Harmonia: Graus d'una escala
-Harmonia: Formació d'acords


Una vegada li heu fet una ullada, creieu que la GVA ha fet un bon treball?, vos semblen útils aquestos recursos?

Vídeo del rítme!




Aquest vídeo de la sèrie de dibuixos animats de "Phineas y Ferb" tracta sobre el Rítme. Pot ser un recurs per a utilitzar abans de presentar la temàtica a treballar. A més a més és una forma de motivar als alumnes. Si algú de vosaltres té l'oportunitat d'utilitzar-lo, no dubteu en compartir l'experiència per a que la resta puguem adonar-nos de la seua utilitat. 

Projecte Primartis

Hola!

Hui vos deixe un enllaç a la pàgina del Projecte Primartis, que ha sigut elaborat per el MEC i les comunitats autònomes. És un recurs molt interessant ja que pot ser presentat al xiquets tant per els docents com els pròpis pares. Es pot accedir a l'àrea de professorat on veus la Guia Didàctica de cada Unitat. I a l'àrea de públic on es apareix la justificació de la unitat. 
Les activitats d'aquest recurs educatiu és presenten en tres blocs, un per a cada cicle de primària. Les de primer i segon cicle estan orientades a treballar l'apartat de música (discriminació de sons) i el tercer cicle és centra en l'apartat artístic. 
Feu-li una ullada i comproveu la seua utilitat.

miércoles, 18 de abril de 2012

Beneficis de la música en relació al currículm escolar


Aquest material serveix per a que s'adoneu dels beneficis de la música en relació a les competències de les altres àrees del currículum escolar.


 Vos convide a reflexionar sobre la següent frase que molts pares diuen als fills quan suspenen aquesta matèria:

  • La música no serveix per a res, preocupat per aprovar coses com matemàtiques que són més importants.




Documental sobre la relació de la música, emocions i neurociència

Si esteu interessants en el tema vos anime a que visioneu aquest documental del programa "Redes" sobre les emocions que produeix la música i la relació amb la neurociència. 

La finalitat de mostrar-vos aquest programa és per a que vegeu com actúa la música en el nostre cervell i els nombrosos beneficis que produeix en el nostre cos. 

Espere vos resulte interessant!


Presentació del tema

Hola:

Comencem un altra setmana amb un tema nou per descobrir, vull compartir amb vosaltres el tema de la Música en Educació Primària. La música té nombrosos beneficis per als xiquets, per això està inclosa en el currículum escolar. Per exemple és beneficiosa per al desenvolupament intelectual auditiu i sensorial, millora la capacitat d'aprenentatge, la memòria i l'expressió corporal. Aquests són solament alguns avantatges hi han moltísims més, però aquesta setmana a més de veure els pros i el contres d'aquesta assignatura, veurem recursos que ens seran d'utilitat per a que l'alumne/a treballe des de casa o amb l'ordinador a l'aula. 

Comencem!

Diferents metodologies

Aquesta imatge ens mostra com es treballa a dos aules molt diferents. Què opineu de les diferents metodologies?

sábado, 14 de abril de 2012

Moodle

Article Moodle

Moodle és una opció que es presenta per al professorat i la seua relació amb el aula i les TIC. Vos deixe un petit artícle que ens descriu que és Moodle, la seua utilitat, com utilitzar-lo i altres funcionalitats. 

  • Penseu que és interessant treballar amb aquesta ferramenta?

Artícle: "El largo camino hacia las TIC"

L'artícle que vos presente ha estat publicat al bloc "educ@conTIC" és molt interessant ja que ens presenta quines eines podem utilitzar des de l'aula per a educar amb les TIC a més els passos que hem de seguir. Moltes de les eines de les quals es parla al artícle anem a utilitzar-les en aquest bloc, com Calaméo, Slideshare, Webquest etc. 
Espere que vos resulte interessant!


TICcionari


TICcionari és una iniciativa del projecte educatiu auladetecnologia.com que naix amb l'objectiu de ser una eina de suport per a la normalització i difusió del vocabulari en català que les TIC han incorporat a l'escola i alhora facilitar la integració d'aquestes a les diverses árees del currículum.

TICcionari permet treballar les Competències TIC a l'aula, en especial les competències bàsiques que fan referència a:
  • Adquirir la terminologia adequada a les TIC.
  • Utilitzar el vocabulari adient relacionat amb les TIC.
  • Mostrar interès per actualitzar els coneixements al voltant de les TIC
El següent enllaç ens porta directament a la seua pàgina. 
http://www.xtec.cat/~jrosell3/ticcionari/

miércoles, 11 de abril de 2012

El correu electrònic

El  correu electrònic és una ferramenta que tothom té al seu abast que ens permet comunicar-nos d'una forma ràpida i segura. Els xiquets han de conèixer les seues utilitats, ja que pot resultar-los molt útil per a treballar en grups, intercanviar informació, etc. A la imatge hi ha un enllaç que ens porta a un material online per a treballar el correu electrònic al primer cicle de primària. És una especie de tutorial per a que els més menuts entenguen una mica el procés  de com funciona aquest tipus de correu. 

Informació de les TIC a l'aula



Aquesta revista ens proporciona informació molt útil sobre l'ús de les noves tecnologies en l'etapa de primària i com utilitzar-les a l'aula. 
Vos anime a que la llegiu.

Presentació del tema

Bon dia:

Aquesta setmana m'agradaria treballar l'ús de les TIC a l'aula.  És una tasca que a les escoles ja es treballa cada vegada de forma més normalitzada i per això anem a veure un fum de recursos per poder utilitzar, de forma que els alumnes puguen aprendre i comunicar-se a traves de la xarxa. És molt important que tant el docent com els pares tinguen present que el primer que s'ha de fomentar en els alumnes és la utilització adequada d'aquesta eïna. Comencem!

martes, 3 de abril de 2012

Qüestionari per a pares i tutors

Cuestionaris Pares i Tutors Tda-h

El qüestionari ens permet detectar un possible cas de TDAH. Per descomptat no és oficial ni ens pot donar un diagnòstic definitiu. Si amb el resultat creem que el xiquet/a pateix aquest trastorn hem d'acudir al nostre metge de capçalera. 

Informació del TDAH

Tdah
View more presentations from aidabm19.

La presentació ens mostra d'una forma resumida informació sobre aquest trastorn, molt útil per a docents. 

Vos convide a reflexionar:
  • És necessari un tractament mèdic a tots els cassos o pot resultar útil simplement un tractament conductual?

Conte sobre el TDAH per als més menuts



Aquest és un conte amb el qual podem fer entendre als xiquets que és el TDAH i les seues característiques. Per tant aconseguim que coneguen com es senten els xiquets amb aquest transtorn i tinguen una mica d'empatia amb ells. 
Pot resultar molt interessant de visionar a les aules. 

lunes, 2 de abril de 2012

Presentació del tema


Bon dia:


Per començar aquest bloc, he decidit presentar un tema que particularment m'interessa moltíssim i que està present a moltes de les aules. El tema és el TDAH (Transtorn per Dèficit d'Atenció amb o sense Hiperactivitat). És molt comú trobar xiquets que pateixen aquest transtorn, aleshores és fonamental que pares, mares, docents i la societat en general estiguem una mica sensibilitzats amb el tema. Parlarem de que és, el seu diagnòstic, causes, dificultats d'aprenentatge, recomanacions metodològiques, autoestima, medicació i tot el que estiga relacionat. 
Espere que vos resulte útil.

Comencem!!