miércoles, 25 de abril de 2012

Educació en valors a traves de la literatura

Dins de la literatura infantil, m'agradaria centrar-me en la seua educació en valors,  pense que és de gran importància i per això vos presente aquest document on trobem informació i llistes de llibres que classifique per valors i per cicles d'Educació Primària, i finalment fitxes de lectura amb propostes didàctiques. 


L’escola ha de ser un punt de trobada entre alumnes d’orígens socials, familiars i culturals diversos; és a dir, que siga un espai compartit de socialització, en el que es conega als altres i s’aprenga d’ells. Aquesta institució és necessària per a la construcció de valors. 

Una de les pràctiques més enriquidores és la lectura. Esta ens posa en contacte amb altres sentiments, altres experiències i altres vies. Ens ajuda a distanciar-nos de nosaltres mateixos, a viatjar per el temps i per l’espai, a conèixer noves cultures i noves realitats, a ser d’alguna forma, més humans. 

És necessari que els professors llisquen cada vegada més. Per a això fa falta que la formació inicial dels futurs docents incorpore entre els seus objectius l’educació en la lectura.

Com comprovarem al llarg d'aquesta setmana hi ha un fum de llibres que podem trobar, que tracten d’educar en valors als seus lectors. Els valors que transmeten els llibres canvien segons la època en la qual visquem, abans s’inculcava molt la religiositat i actualment donem més prioritat a altre tipus de valors com la igualtat de gèneres. Les editorials i els autors pretenen que des de ben menuts els xiquets es formen la seua opinió crítica i que siguen educats de la millor forma possible. 


Penseu que actualment és treballa suficientment aquest tema a les escoles?

No hay comentarios:

Publicar un comentario